Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
14.9.2019, Milan Šurkala, aktualita
Lety s drony jsou v mnoha zemích čím dál více kontrolovány a je potřeba si dát velký pozor, kde si člověk může co dovolit. Nevyplatilo se to jednomu australskému páru, kterému za létání dronem v Íránu hrozí 10 let vězení.
honza1616 (23) | 17.9.20197:05
Nedávno jsem četl na ­(H­)ovinkach.cz ze se fotili na nejake skále, a jak to bylo nebezpečné a nezodpovědné, a par mesicu zpatky něco podobneho v jedoucim vlaku jak se slečna vyklonila ven ....nebo to byl jiný pár ­"cestovatelů bez mozku­" ?
Odpovědět0  0
Choakinek (4783) | 17.9.201913:28
To je něco jiného, to jsou nejspíš selfie magoři... Tady nevím, dle článku mohli lítat s dronem, kde neměli, ale bůh ví, jak to bylo. Tohle jsou ­"profi­" cestovatelé, takže je mi dost divný, že by nevěděli co kde jak smí či nesmí. Nedává mi to smysl.
Odpovědět0  0
danhar1 (348) | 15.9.201921:10
do Iránu s dronem asi malá mozková kapacita
Odpovědět1  0
wrah666 (11) | 14.9.201919:26
Ono obecně i ve ­"svobodných­" zemích je dost míst, kde je výrazně nevhodné něco fotit, natáčet a podobně. Typicky vojenské objekty, vládní objekty, dron nesmí létat u letiště a podobně. Pamatujete na incident v Řecku? Vývojáři hry si jen nafotili, jak vypadá v reálu místo, kde se jejich hra odehrává. A byli moc rádi, že jim dali jen podmínku a vykopli je.. A to jen díky faktu, že nafotili jen holou stěnu.. Kdyby se tam prolétli s dronem a měli fotky vnitřku základny, tak dodneška sedí!
Odpovědět5  0
Choakinek (4783) | 14.9.201921:57
Ale v článku se nepíše, že by natáčeli ­(lítali dronem­) v blízkosti vojenského komplexu. Prostě Írán. Proto bych tam v životě nejel. Bůh ví co by tam kdy kdo jak vyhodnotil a strávit v takové zemi nedobrovolně jedinou minutu by mě neskutečně štvalo.

Nakonec když se uvádí domněnka, že by je chtěli měnit za své vlastní lidi z jiných zemí, tak pak klidně můžou lovit tyhle lidi čistě účelově, aby měli k dispozici artikl určený k výměně.
Odpovědět1  4
thomas.007 (1) | 14.9.201922:07
Prostě Írán...zkuste si v USA jen tak třeba utíkat před dobře hlídanou věznicí, dostanete kulku do zad a nikdo se tomu divit nebude. V článku se píše jen to, že se odmlčeli a i v jiných ­(i západních­) zemích je problém i jen fakt, že jste v blízkosti vojenských areálů. Víte pendrek co tam fotili...
Odpovědět7  1
wrah666 (11) | 15.9.20199:25
Ono vůbec. Ve ­"svbobodných­" USA, kde se ­"dodržují lidská práva­" a kteří s touto záminkou púřepadají jiné země, je velmi snadné koupit policejní kulku. Naprosto stejně snandé, jako v oné ­"diktatuře­". Jen ta diktature tak nějak neokupuje cizí země. Nebo co u nás? Policejní psychopat napadne řidiče, co si dovolil protestovat proti nebezpečnéhmu předjíždění. Psychopat nemá uniformu, nejede v policejním autě, místo ­"policie ČR­" se představí slovy ­"seš ku.da nebo co?­"řidiče bije, škrtí, rozdupe mu mobil a vyhrožuje mu se zbraní v ruce.. ­(prokázáno­) A? A nic.. Neříkám, že by zasloužil zavřít, ale zcela bez debaty je to na podmínku a s ní spojené ­"nečestné­" vyhození od policie. A zcela bez debaty je to na zbavení zbrojního průkazu. Magor, kterému selhávají nervy nesmí mít zbraň.

PS: na samotném článku mi vadí, že implikuje, jaký je Írán hrozný, aniž by se vědělo cokoliv o okolnostech, co se tam děje nebo dělo. Nikdo z nás tam nebyl. A tím myslím, přítomen incidentu. Dokonce docela pravděpodobně ani v celé zemi. Dění je zprostředkováno médii, která zcela běžně a prokazatelně lžou i o dění u nás. Ale najedno, když jde o ­"nedemokratickou diktaturu­", tak mluví pravdu, čistou jak slovo boží? To je to, co mě štve a na co jsem chtěl upozornit!
Odpovědět4  1
Milan Šurkala (6663) | 15.9.201910:04
Kde se co implikuje, že je Írán hrozný? Asi jsi četl jiný článek, než jsem napsal. Vždyť tam dokonce je napsáno ­"uvalovány regulace v nejrůznějších zemích světa, ať už těch vyspělých nebo rozvojových­", tedy, že nezjištění si regulací dané země je postihováno všude, nejen v Íránu. Otázkou tu může být to, proč až takový trest ­(u nás ti za to asi 10 let nedají­) a jak se to využije např. pro ono propuštění vězňů z jiných zemí.
Odpovědět2  0
Choakinek (4783) | 15.9.201915:08
Tak tady bych s Vámi souhlasil asi ve všem, až tedy na tu informaci, že by bylo v USA nějak snadné chytit policejní kulku.

O české policii rozhodně nemám žádné valné mínění, v podstatě ten jejich nápis na autech ­"Pomáhat a chránit­" chápu spíše jako vtip.

Je to systémem. Zvláště vlivem monetární politiky dochází ke konzervaci stavu v mnoha rovinách a to sice tak, že se u nás prostě v určitém měřítku zakonzervoval minulý režim. Tento stav se pochopitelně nevyhnul ani Policii ČR. Spíše naopak ­- jsou subjekty, které konzervace stavu postihuje více a které méně. Domnívám se, že zrovna Policie ČR patří do té první skupiny subjektů.
Odpovědět1  1
RiMr (756) | 15.9.201917:53
...bojuj soudruhu!
Odpovědět0  1
Andir (1) | 16.9.20198:54
koukám ty jsi den odedne blbější a blbější :D co rudej mozku :D proč si vůbec odešel od matičky ruSS?
Odpovědět0  2
wrah666 (11) | 16.9.20199:55
Pravda ti smrdí co? To máte vy ­"demokrati­" společné..
Odpovědět0  3
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.